Chlupáčovo muzeum

U nás jarní prázdniny, tedy vše ve velice volném a líném tempu. A dlouho očekávaná ideální středa. TA středa, kdy je otevřené Chlupáčovo muzeum v Praze. 

Cestu najdete dobře. Zastávka tramvaje Albertov a pak už jen vzhůru do kopce 500m. Expozice se nachází v subterénu vysoké školy, takže je nutno se nebát vejít a věřit šipkám. Já bych sama jen podle vytištěných ukazatelů do neznámého subterénu nešla, já nejsem velká hrdinka, ale naše dvě vlčí mláďata se ničeho nebála a muž jen tiše nasával staré časy (ikdyž o pár bloků jinde). 

Dole dvoje dveře jak u naší babičky do sklepa ;) (má hezký sklep)! A jste v cíli moc hezké a velice zajímavé expozice. Platí se až uvnitř. 

Adý nejprve nevěděl kam dříve. Stále na nás odněkud volal, abychom šli číst popisky. Jonáš to pojal jinak, snažil se své otisky nechat na všech vytrínách,neodolatelný byl  písek pod velkou kostrou Carnotauruse a jeho noha (na nic jiného nedosáhl) byla ideálním objektem k pokusu ji rozebrat. Nakonec tohle lvíče muž naložil na ramena, pak nastalo - na chvilku - ticho a ideální čas k druhému kolu. Vše je v jedné neveliké místnosti, takže o dětech máte přehled. Na malém prostoru je toho hodně, modely hlavonožců, fosílie rostlin i živočichů, kostry ichtiosaurů, velký model carnotauruse, aj.. 








Komentáře

Oblíbené příspěvky