Pohádka o hodných rytířích


Poslední dobou je většina fotek v pohybu. Energie kolem skřítků je skoro až hmatatelná, takže toť vysvětlení kvality. A proč ani rytíř není zaostřený? Ta energie se přenáší...ale ne na rodiče :(.

Teď k té pohádce...
Procházíme obdobím častých nemocí, a protože podávaní léků, zábaly a všechna tahle mučení v dobrém nejsou skřítky oblíbená, vymyslela jsem takovou pohádku. Je to pohádka o hodných bílých rytířích. Vyprávíme ji právě ve chvílích, kdy potřebujeme, aby Adý spolupracoval. A jde to, nemusíme tak vyhrožovat nemocnicí aj.

Základem je:  Adý do tělíčka se ti teď dostal bacil, řádí tam a dělá neplechu. Proto se cítíš tak špatně, máš teplotu a všechno tě bolí. Aby jsme nad tím bacilem zvítězili, musíme do těla poslat hodné bílé rytíře (a to je čípek, sirup, v případě zábalu je to jen oslabení baciláka). Ti baciláka najdou a svedou s ním dlouhý a urputný boj, až ho přemůžou, pak ti bude zase dobře.

Medicína většinou nezabírá napoprvé. A tak vyprávíme, že bacilák je silný, a že musíme poslat ještě další rytíře. Tak to jde až do vyléčení. Tu a tam přidáme nějaké vylepšení a zápletku a tak ... a protože to vyprávím já i Taka je to pokaždé malinko jiné.

Třeba vám to také pomůže.

Přeji dny bez baciláků.



Komentáře

Oblíbené příspěvky