Jedno rychlé rizoto....


Kamarádka Danča mi jednou dala návod/ recept na rychlé rizoto z trouby. Dlouho se mi do toho nechtělo, ale jednou mě čas donutil a už nikdy nemůžu dělat rizoto jinak, protože tohle je vážně návýkový recept. Jednou zkusíte a pak upravujete a vylepšujete a nebo prostě jen smícháte a vaříte v troubě.

Recept na tohle rizoto může být buď rychlá "pětiminutovka" a nebo dlouhé a nekonečné "mazlení". 

 Ingredience: ( " bez poměru(ů)") :D-
- rýže
- zelenina (buď nějaká směs, a nebo vlastní zásoby ze zahrádky: mrkev, hrášek, květák, brokolice, petržel, kukuřice, nu co máte rádi)
- máslo (klasické)
- petrželka (koření může být různé dle chuti, někdo dává i červenou papriku)
- sůl
- (houby)
- sýr (nejlepší je parmezán, ale ne každý den je posvícení)


Postup: rychlovka
- do hrnce dáme propranou rýži, přidáme zeleninu, osolíme, zalejeme vodou cca 1cm nad suroviny-
- zamícháme a dáme do trouby na 180 C -
- cca po 20 min promícháme, přidáme petrželku, v případě potřeby dolijeme vodu-
- cca po dalších 20 min, je vše hotovo, vyndáme přidáme máslo a trošku parmezánu a promícháme-
- servírujeme na talíř a sypeme sýrem -

Postup: slow slow
- v hrnci osmahneme cibulku, na ní osmahneme zeleninu -
- přidáme opranou rýži, osolíme, zalijeme třeba vývarem nebo jen vodou cca 1cm nad okraj-
- můžeme přidat i kousky masíčka -
- pomalu pečeme vaříme v troubě na 180 C -
- průběžně kontrolujeme a promícháváme -
- když je rýže uvařená, vyndáme z trouby, vmícháme máslo, dochutíme, vmícháme trošku sýra a je HOTOVO

SNAD JSEM NA NIC NEZAPOMNĚLA

Komentáře

Oblíbené příspěvky